Smagus susitikimas su rašytoja Evelina Daciūte Tiltų bibliotekoje

Smagus susitikimas su rašytoja Evelina Daciūte Tiltų bibliotekoje

Gegužės 16 d., Vaiko dienos išvakarėse, Tiltų bibliotekoje lankėsi ir su Valkininkų gimnazijos ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo skyriaus „Bitučių“ ir „Pelėdžiukų“ auklėtiniais, tarp kurių buvo ir ugdytiniai iš Tiltų kaimo, susitiko penkiolikos vaikams ir vienos poezijos knygos suaugusiesiems autorė, rašytoja Evelina Daciūtė. 

Rašytoja, savo kūrybinį kelią pradėjusi prieš dešimtį metų, greitai išgarsėjo, pelnė įvairių apdovanojimų ne tik už geriausias knygas ir jų iliustracijas Lietuvoje, bet jos knygos buvo išverstos į kitas užsienio kalbas, gavo tarptautinius apdovanojimus, o 2019 m. ji „Globalios Lietuvos“ apdovanota už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje. Rašytoja, šiltai bendraudama su vaikais, užduodama įvairius klausimus, supažindino juos su knygos keliu iki skaitytojo: atskleidė, kaip rašytojas, galvodamas apie knygos paruošimą, sukuria tekstą, dailininkas – iliustracijas, tada knyga patenka pas maketuotojus ir galiausiai – į spaustuvę, o išspausdinus knygas jos iškeliauja į pasaulį, pas skaitytojus. Paskaitydama ištraukas, su mažaisiais aptardama iliustracijas ir personažus, rašytoja pristatė jiems savo knygas: „Laimė yra lapė“, „Drambliai ėjo į svečius“, „Loris lėtapėdis“, „Ševeliūra“, „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“, „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“ ir kt.

Po to vaikai gavo kūrybinę užduotėlę, kuri lavina jų vaizduotę. Jiems reikėjo nupiešti Šmikį Bilbą. Kadangi renginio dalyviai nebuvo jo sutikę ir net nežinojo, kaip jis atrodo, kiekvienas galėjo piešti jį tokį, kokį įsivaizduoja. Visi noriai vykdė užduotėlę, o pabaigę nupieštą portretą rodė ir rašytojai, ir juos atlydėjusioms pedagogėms Irenai bei Janinai. Rašytoja, puikiai įvertinusi užduoties įvykdymą, dalijo mažiesiems autografus su palinkėjimais knygose. Bibliotekos suaugusieji skaitytojai gavo dovanų Evelinos poezijos knygą „Žuvys fontanuose“, taip pat viešnia perdavė „Fantastiškų (-os) knygų žiurkės“ blogerės knygų dovanas jauniesiems skaitytojams vaikams.

Nuoširdžiai dėkojame mielai rašytojai už įdomų, įtraukiantį knygų pristatymą ir dovanas, Valkininkų gimnazijos ugdymo įstaigos pedagogėms, smalsiems ir aktyviems vaikučiams – už draugystę su knyga ir biblioteka, Trakų rajono savivaldybei – už renginio rėmimą.

 Taip pat tądien, prieš vykdama į Tiltus, rašytoja lankėsi Šklėrių bibliotekoje, kur susitiko su moksleiviais iš Rūdiškių.

 

Elena Žilinskienė,

Trakų viešosios bibliotekos

Tiltų padalinio vyr. bibliotekininkė

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt