Šeimos diena Onuškio bibliotekoje

Šeimos diena Onuškio bibliotekoje

Gegužės 15 d. švenčiama Tarptautinė šeimos diena. Jungtinių Tautų Organizacijos sprendimu, ji minima nuo 1994 m. Šia diena siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į problemas, su kuriomis susiduria šeimos, didinti žinias ir sąmoningumą apie šeimas veikiančius socialinius, ekonominius ir demografinius procesus, paminėti visų tipų šeimas, pripažįstant jų įvairovę. Tai – puiki proga prisiminti santykių su artimaisiais svarbą tiek individui, tiek visai visuomenei. Prisidedant prie šių gražių iniciatyvų Onuškio bibliotekoje eksponuojama literatūros knygų paroda „Šeima“. Jos tikslas – suteikti reikiamos literatūrinės informacijos bibliotekos skaitytojams ir ne tik. Paroda pasakoja apie tai, kaip svarbu būti šalia ugdant vaikus, nes laimingi vaikai – laimingi tėvai. Ir tikrai galime pasidžiaugti, kad tarp knygas mėgstančių skaityti žmonių ne mažą vietą užimą ir psichologinė literatūra, kuri vis labiau populiarėja tarp skaitytojų. Paroda bibliotekoje veiks iki gegužės pabaigos. Kad būtų jaukiau, bibliotekoje tądien „veikė“ arbatos kampelis, kur lankytojai galėjo pasivaišinti arbata, saldėsiu, paskaityti įvairią literatūrą, spaudą. O vaikai tuo tarpu smagiai laiką leido prie modernių kompiuterių.

Gegužės 16 d. bibliotekoje lankėsi Onuškio darželio auklėtiniai, o su jais kartu pasisvečiuoti „užsuko“ ir laumžirgis. Kol su mažaisiais skaitytojais rinkomės knygutes, žurnaliukus, kompaktinius diskus ir atrinkinėjome gražiausius piešinius apie šeimą, skirtus gegužės 17 d. vykstančiam renginiui darželyje, mūsų draugas laumžirgis suspėjo susipažinti su naujausia literatūra, labai įdėmiai ir atsakingai apžiūrėjo eksponuojamas parodas bibliotekoje, pasidžiaugė vaikučių pieštais piešiniais, pasiilsėjo bibliotekininkei ant piršto, padėkojo už svetingumą ir išskubėjo laukan pasitikti dar vienos, saulėtos ir įspūdžių kupinos dienos.

Įvairūs tautosakos šaltiniai teigia, kad laumžirgis – ilgaamžiškumo, stiprybės ir laimės simbolis. Jo sparneliai yra permatomi. Jam skrendant virš vandens jo sparneliuose galime pamatyti visas gyvenimo spalvas, o sparnelių plazdėjimas gali žmogui pažadinti kūrybiškumo pradą bei išlaisvinti dvasios polėkį.

Tad ketvirtadienį jis tikrai ne atsitiktinumo dėka atskrido į biblioteką pasisvečiuoti, jis mums įrodė, kad kūrybiškumo mūsų mažiesiems ugdytiniams tikrai netrūksta.

Nuoširdžiai dėkojame auklėtojoms, kad naudojatės bibliotekoje esančiais žurnalais, kompaktiniais diskais ir įvairia kita literatūrine medžiaga, kuri padeda ugdyti mažuosius ir viso to dėka skatina lankytis bibliotekoje, kurioje yra ne tik knygos, bet ir visos kitos reikalingos priemonės ugdymui, kurios padeda mokiniams lengviau įsiminti naujas žinias ir efektyviau jas panaudoti įvairiose srityse.

Iki kitų malonių susitikimų bibliotekoje!

 

Inga Gackienė,

 Trakų viešosios bibliotekos Onuškio padalinio

vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt