Rykantų bibliotekoje pasakas vaikams skaitė tėtis

Rykantų bibliotekoje pasakas vaikams skaitė tėtis

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia šalies bibliotekas prisijungti prie jau kelerius metus iš eilės bibliotekos organizuojamos skaitymo skatinimo programos akcijos „Tėčiai skaito vaikams“. Projektu „Tėčiai skaito vaikams“ siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius leisti prasmingai laiką su vaikais, kartu atrasti knygos pažinimo džiaugsmą ir atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą. Skaitymus vaikams rekomenduojama rengti gyvai ar nuotoliniu būdu.

Rykantų biblioteka jau trečius metus jungiasi prie šios prasmingos akcijos. Paskaityti pasakas vaikams sutiko tėtis Edvardas Višnevski. Abu vyro sūnūs lanko Lentvario lopšelį-darželį „Svajonėlė“, kurio skyrius veikia Rykantų universalaus daugiafunkcio centro patalpose. Abi vyro atžalos – ketverių Edvinas ir trejų Emilis labai laukė šios dienos, kai tėtis skaitys pasaką jų draugams.

Skaitymui buvo pasirinkta Dominyko Norkūno ir Gretos Ambrazaitės knyga „Voriukė Mimi ieško namų“. Pasaka pasakoja, kaip Voriukei Mimi teko ieškoti naujų namų. Ji susidūrė su daugybe iššūkių, bet rado išsvajotą vietą po saule ir net susirado draugę.

Tėvelis Edvardas gerai pasiruošė. Jis skaitė įsijautęs, su intonacija, keičiant kalbos tempą ir balsą. Vaikų akyse matėsi susidomėjimas. Mažieji apžiūrinėjo iliustracijas, noriai bendravo, pasakojo apie tai, ką mato, ieškojo detalių, daiktų, veikėjų.

Jaunieji bibliotekos lankytojai sakė, kad dažniausiai jiems pasakas skaito mamos, tad kviečiu ir raginu tėvelius dažniau draugauti su knygomis, leisti laiką su vaikais, nes jie tikrai didžiuojasi savo tėveliais ir yra pasiilgę jūsų dėmesio.

 

Barbara Jocienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rykantų padalinio vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt