Rašytojo įkvėpimas

Rašytojo įkvėpimas

24-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios šių metų tema yra ,,Europos šeimoje“, Rūdiškių vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ vaikučiams įsimins šiltu, nuoširdžiu susitikimu su rašytoja Ramune Banuškevičiūte.

Balandžio 25 d. Rūdiškių bibliotekoje apsilankė „Boružėlių“ ir „Žiogelių“ grupių vaikučiai, juos atlydėjo auklėtojos Tatjana Mečkovska, Laura Abaravičienė ir Gražina Kerienė.

Ramunė Banuškevičiūtė jau antrą kartą lankosi mūsų bibliotekoje. Ji gimė ir augo Rūdiškėse, čia baigė vidurinę mokyklą. Po mokyklos baigimo įstojo į Vilniaus universitetą, studijavo istoriją. Vėliau Lietuvos teisės universitete baigė teisės ir valdymo magistro išlyginamąsias studijas. Šiuo metu gyvena Vilniuje, dirba Lietuvos nacionaliniame muziejuje Teisės ir žmogaus išteklių skyriaus vedėja, augina du sūnus.

Knyga ,,Eilėraštukai mažiesiems“ –  tai pirmasis Ramunės darbas. Knyga išleista 2017 m. gruodį. Joje autorė sudėjo eilėraštukus, kuriuos parašė savo vaikams. Juose eiliuotai pasakoja apie tai, ką jie veikia kasdieną, kad eilėraštukuose atpažintų save arba išgirstų pažįstamą istoriją, kuri artima kiekvienam vaikui. Ji ir toliau kuria.

Vakarykštės dienos tema buvo rašytojo įkvėpimas, tas stebuklingas žodelis. Ramunė skaitė eilėraštukus: apie mažo vaiko dienos darbelius (ką turi padaryti iki išėjimo į darželį ir ką grįžęs) – tai parašyti įkvėpė vaikai; ištrauką iš poemos „12 mėnesių“ apie pavasario mėnesius (kovą, balandį, gegužę) – įkvėpė orai; apie medžius, kurie nutarė keltis į Antarktidą, nes pas mus jiems darosi per karšta – įkvėpė klimato pokyčiai; apie dilgėlę, kurią žmonės vis mindė ir ji nutarė apsiginti – įkvėpė gamta; apie uodą, kuris įgėlė – įkvėpė gyvūnija; apie ateinantį pavasarį, kuris atneš visiems daug laimės. Viešnia rodė dirbtinio intelekto sukurtus piešinius.

„Boružėlių“ ir „Žiogelių grupių vaikučiai padėkojo rašytojai už šiltus, nuotaikingus eilėraštukus, o autorė padovanojo mažiesiems eilėraštukus apie mamą ir tėtį, skirtus ateinančioms šventėms.

 

Laima Franckevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rūdiškių padalinio vedėja

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt