Popietė „Knyga – raktas į pasaulį“

Popietė „Knyga – raktas į pasaulį“

Balandžio 23 d. švenčiama Pasaulinė knygos ir autorių teisių diena. Šią dieną tradiciškai prasideda ir iki balandžio 29 d. vyksta Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kuri šiais metais minima jau 24-ąjį kartą. Šių metų jos tema – Europos šeimoje. Tai – tema apie bendrą kuriamą vienybę, lygybę ir vertybes, kuriomis dalijamės. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu atkreipiamas visuomenės dėmesys į bibliotekų misiją, pristatomos naujos paslaugos kultūros srityje, stengiamasi stiprinti bendruomenes bei vystyti tolimesnį jų bendravimą ir užimtumą.

Grendavės bibliotekoje buvo surengta garsinio skaitymo popietė „Knyga – raktas į pasaulį“, skirta pažymėti Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Popietės metu lankytojai, kurie dažnai ir mielai skaito mūsų bibliotekoje, sutiko pasidalyti ne tik savo pamėgtų knygų atpasakojimais, bet ir paskaityti ištraukas iš jų. Kai kurie kūriniai sudomino neskaičiusius jų, nes buvo kalbama ne tik apie patį kūrinį, bet ir jo pagrindinę mintį bei kt. įžvalgas.

Renginio metu buvo prieita prie išvados, kad garsinis skaitymas yra naudingas visiems, nes plečia žodyną, ugdo emocinį intelektą, estetinį skonį, gerina atmintį, padeda sukoncentruoti dėmesį ir formuoja kalbinius įgūdžius.

Grupinis skaitymas balsu – vienijantis užsiėmimas. Jis priverčia įsiklausyti ir išgirsti knygą, kuri tampa artimesnė ir mielesnė. Kuo daugiau skaitoma, tuo daugiau sužinoma. Knygų skaitymas yra viena prasmingiausių laisvalaikio formų, skatinančių smalsumą ir kūrybiškumą.

 Regina Karpičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Grendavės padalinio vyr. bibliotekininkė

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt