Patiriantiems skaitymo sunkumų – projektas „Skaityk lengvai“

Patiriantiems skaitymo sunkumų – projektas „Skaityk lengvai“

Gegužės 9 d. Rūdiškių bibliotekoje lankėsi Rūdiškių gimnazijos moksleiviai su lietuvių kalbos mokytojomis Zita Bartkevičiene ir Loreta Masiene. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus vyr. specialistė Milda Bieliauskaitė pristatė projektą ir pravedė edukacija „Skaityk lengvai“.

Šis edukacinis užsiėmimas parengtas pagal Bitės Vilimaitės apsakymą „Čiuožyklos muzika“, kuris yra perrašytas lengvai suprantama kalba. Skaitymo metu dalyviai ne tik klausėsi kūrinio, bet ir aktyviai dalyvavo – viena iš pagrindinių užduočių yra atpažinti ir įvardyti istorijos veikėjų nuotaikas, kurios, istorijai vystantis, vis keičiasi. Netikėti interaktyvūs elementai – muzikos plokštelių klausymasis, vaisių atpažinimo žaidimas – pavertė skaitymą žaidimu ir taip padėjo lengviau įsiminti bei sekti istoriją. Žingeidūs moksleiviai noriai atsakinėjo į klausimus.

Milda Bieliauskaitė dar patarė atsisiųsti leidinį „Skaityk lengviau“. Jame tekstai 5–6 kl. moksleiviams, perrašyti lengvai suprantama lietuvių kalba. Visi tekstai yra trečio lygio – jie yra šiek tiek ilgesni, sudėtingesni. Tai – pirmas tokio tipo grožinės literatūros leidinys, skirtas vaikams, turintiems neryškių intelekto sutrikimų. Taip pat šie tekstai skirti ir tiems, kurie mokosi lietuvių kalbos.

Dėkojame Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus vyr. specialistei Mildai Bieliauskaitei už įdomią ir prasmingą edukaciją.

 

Laima Franckevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rūdiškių padalinio vedėja

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt