Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Europos šeimoje“

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Europos šeimoje“

Kasmet balandžio 23–29 d. minima Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurią organizuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija, jungianti daugiau nei 2 000 bibliotekininkų.  2001 m. prasidėjusios iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į šalies bibliotekų pasiekimus, skatinti visuomenės skaitymą, kūrybiškumą, kalbėti apie aktualias temas, mažinti kultūrinę, socialinę, informacinę atskirtį, įtraukti bendruomenes į kultūrines bei kūrybines veiklas. Bibliotekų savaitė prasideda balandžio 23-ąją – tai UNESCO paskelbta Pasaulinė knygos ir autorinių teisių diena. Kasmet Bibliotekų savaitės tema atspindi esmines visuomenės problemas ir iššūkius. Šiais metais pasirinkta tema „Europos šeimoje“ siūlė pasigilinti į bendrai kuriamą vienybę, lygybę ir vertybes, kuriomis dalijamės Europos Sąjungoje.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu vykstančios veiklos yra skirtos ne tik visuomenės švietimui ir kultūriniam tobulėjimui, bet ir bendruomenių stiprinimui. Įvairios kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, knygų parodos ir kitos veiklos suteikia galimybę žmonėms aktyviai dalyvauti ir dalytis savo idėjomis bei patirtimi.

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, visus kvietė dalyvauti muzikinėje „Kahoot“ viktorinoje „Europos kalbos“. 32 dalyviai išbandė save, spėliodami, kuria Europos kalba dainuojama įvairiuose kūriniuose.

Trakų pradinės mokyklos ketvirtokai pademonstravo puikias žinias ir atsakė į visus edukacinio žaidimo „Lietuva ir ES“ klausimus – remdamiesi užuominomis teisingai atspėjo ES valstybes, jų vėliavas ir nurodė tikslią vietą žemėlapyje.

Šeštadienio popietė prabėgo su ištikimiausiais bibliotekos lankytojais žaidžiant stalo žaidimus, viktorinas bei dėliojant Europos žemėlapio dėlionę. Bendros veiklos suteikė galimybę nuoširdžiai pabendrauti, išmokti dirbti komandoje bei praturtino žinias apie Europos geografiją ir kultūrą.

Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei „Europos šeimoje“ skirtuose Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus renginiuose aktyviai dalyvavęs jaunimas ir suaugusieji smagiai ir prasmingai praleido laiką. Tokios iniciatyvos skatina bendruomeniškumą ir puoselėja Europos vertybes – pilietiškumą, vieningumą ir solidarumą.

 

Kristina Baužienė,

Trakų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt