Menas mene

Menas mene

Onuškio bibliotekoje eksponuojama menininkės Jūratės Labanauskienės Junk Art, Scrap Art, Steampunk stiliaus kūryba. Tokios tematikos darbų paroda bibliotekoje – pirmą kartą, todėl labai džiaugiamės turėdami galimybę eksponuoti tokius nuostabius menininkės kūrinius, kurie yra pagaminti iš nenaudojamų daiktų ir taip „prikelti“ antram gyvenimui.

Nuo 2016 m. pradėjusi kurti nestandartinio tipo paveikslus, juose menininkė sudeda viską, kas jai yra brangu ir kelia didelius prisiminimus, kuriuos ji įamžina ir įprasmina. Taip „gimė“ išskirtiniai kūriniai, kurie atitinka Junk Art ir Scrap Art stilistikas. Menininkė sako, kad jos požiūris į meną yra labai gilus, tad pamačiusi bet kokį daiktą, kuris mums atrodo visiškai nereikalingas, ji jau mato būsimą paveikslą. Kūrybinis procesas yra labai svarbus, nes į jį Jūratė pasineria pilnumoje ir stengiasi perduoti įvairias emocijas atliktuose kūriniuose. Gaudama užsakymą darbų autorė visada stengiasi apie tą žmogų išsiaiškinti kuo daugiau įvairių detalių, kad darbas būtų kuo labiau asmeniškas užsakovui.

Tarp eksponuojamų darbų yra ir siuvinėtų daliniu kryželiu. Ji yra sukūrusi šimtus paveikslų, nuo „Mona Lizos“ iki gamtos reiškinių. Autorė yra surengusi kelias parodas Kaune, Rumšiškių kultūros namuose, Jiezno kultūros namuose, Šiauliuose, o dabar jos kūryba pristatoma ir Onuškio bibliotekoje. Lankytojai turi galimybę pamatyti ir kurtų įvairių papuošalų, raktų pakabukų, papuošalų dėžučių ir t. t.

Daugumoje darbų dominuoja smuikas, kuris menininkei yra labai svarbus ir primena jai jau „iškeliavusį“ jos tėvelį. Ši paroda skirta Lietuvos dainų šventės šimtmečiui paminėti.

Taip pat skubame pranešti ištikimiausiems bibliotekos lankytojams, skaitytojams, kad darbų autorė sutiko pravesti edukaciją ir parodyti mums, kaip „gimsta“ šie nuostabūs kūriniai. Dėl tikslios datos informuosime vėliau. Sekite bibliotekos paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ ir viską sužinosite.

Nuoširdžiai dėkojame darbų autorei Jūratei, kad ji sutiko savo kūriniais pasidalyti su bibliotekos lankytojais, užsukančiais svečiais.

 

Inga Gackienė,

Trakų viešosios bibliotekos

vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt