Aptarta Trakų kultūros ir meno centro rekonstrukcijos projektavimo darbų eiga

Aptarta Trakų kultūros ir meno centro rekonstrukcijos projektavimo darbų eiga

Trakų kultūros ir meno centro bei bibliotekos pastato rekonstrukcijos techninis projektavimas įgyja pagreitį. Projektuotojo – UAB „Sienos“– darbo grupė susitiko su rajono savivaldybės, centro ir bibliotekos atstovais ir aptarė projektavimo darbų eigą.

Susitikimas surengtas Trakų rajono viešojoje bibliotekoje, kuriame dalyvavo Savivaldybės vicemerė Jolanta Abucevičienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Romuald Zviagin, Architektūros ir žemės ūkio administravimo  skyriaus vedėjas Povilas Montvila, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Asta Lipkevičienė, Trakų kultūros ir meno centro direktorė Joana Giedraitytė, Trakų rajono viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Banevičienė, UAB „Sienos“ vadovas Donatas Laucius su bendradarbiais. 

Projektuotojai pristatė atnaujintus projektavimo sprendinius. Savo poreikius bei lūkesčius išreiškė, tikslino sprendinius Savivaldybės atstovai ir pastate dirbančių įstaigų – kultūros ir meno centro bei bibliotekos – vadovai.  Projektą rengiančios bendrovės atstovai detaliai pateikė funkcines schemas, kaip esamus poreikius patenkinti, išklausė pastabas bei siūlymus, juos drauge nagrinėjo ir aptarė. 

Trakų kultūros ir meno centro rekonstrukcija – ilgai lauktas rajono infrastruktūros gerinimo projektas. Esamas pastatas iškilo 1985 metais ir jau neatitinka šiuolaikinių reikalavimų, todėl jo atnaujinimas yra labai svarbus siekiamas pokytis visos savivaldybės kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime.

Prieš kelis metus įvyko pastato rekonstravimo architektūrinis konkursas, bet intensyvesni darbai  prasidėjo šių metų vasaros pradžioje, kai Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius pasirašė Trakų kultūros ir meno centro rekonstravimo techninio projekto parengimo sutartį su UAB „Sienos“ direktoriumi Donatu Lauciumi. Projekto parengimo bendras terminas – 16 mėnesių.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt