2022 metų auksinė komanda – „Išmanieji protai“

 2022 metų auksinė komanda – „Išmanieji protai“

Prabėgo XVIII-asis „Auksinio proto“ sezonas. Keturiolika antradienio vakarų rungėsi dvi azartiškiausios komandos: „Išmanieji protai“ ir „Du geriau nei vienas“. Abi komandos, pasipildžiusios naujais nariais, varžėsi galingai, tačiau šįsyk, kaip ir pavasario sezone, pergalę nuskynė „Išmanieji protai“, nepatyrę nei vieno pralaimėjimo.

„Išmaniųjų protų“ komanda – susibūrusi iš gabių skirtingų profesijų atstovų, nuo pat pirmųjų žaidimo minučių išsiveržė į priekį ir iki pat finalo išlaikė lyderių poziciją. Tiesa, porą sykių jiems teko sunerimti ir pasitempti, nes „Du geriau nei vienas“ – humoro nestokojanti priešininkų komanda, įnirtingai lipo jiems ant kulnų.

Trakų viešojoje bibliotekoje įvyko 14 „Auksinio proto“ raundų, o rezultatai pasiskirstė taip: „Išmanieji protai“ užėmė 1 vietą, surinkę 848 taškus. „Du geriau nei vienas“ su 599 taškais iškovojo garbingą antrą vietą. Sveikiname abi komandas su puikiais pasirodymais ir dėkojame už dalyvavimą bei smagias akimirkas, lydėjusias viso sezono metu! JŪS NEREALŪS!!!

Komandų reitingas

Iš viso komandų, žaidžiančių tiek Lietuvoje, tik ir užsienyje, šiame sezone buvo net 624 (šimtu daugiau nei pavasario sezone!). Bendrame reitinge mūsiškiai „Išmanieji protai“ su kitomis komandomis dalijasi 174–176 vietomis, „Du geriau nei vienas“ 334–335 vietomis. Bendra rezultatų lentelė: https://www.auksinisprotas.lt/gyvu-zaidimu-rezultatai/?fbclid=IwAR04yu3yMBXKL6rlOWggl-dQFY6kcW40ufuLQUf_OF8hPuLHIGQsxclkcAQ

„Auksinio proto“ įdomybės

Protmūšio klausimai kaskart skatino prisiminti įvairias temas: keliauti po skirtingus istorinius tarpsnius ir epochas, nerti į meno, muzikos, teatro, literatūros, geografijos, sporto platybes, keliauti ir pasižvalgyti po platųjį pasaulį.

Klausimai suteikė galimybę paklausyti populiarių bei senesnių muzikinių kūrinių, ieškoti sąsajų tarp klausimų ir atsakymų, atspėti anagramas, atrasti žodžių duetus. Kvietė pasitikrinti žinias apie karalienę Elžbietą II-ąją ir Kuršių neriją (ne Lietuvos dalyje). Prisiminti metalų pavadinimus, atsakymus dėlioti iš keturių balsių, atrasti užkoduotus pasaulio šalių sostinių pavadinimus bei aplankyti pamario kraštus. Leido pakeliauti po egzotiškąjį Maroką, Vietnamą, Egiptą, taip pat Azerbaidžaną ir Airiją, saulėtąją Čilę, Venesuelą bei Ganą. Skatino prisiminti reikšmingus istorinius įvykius, prezidentus, rašytojus, muzikantus bei filmų pavadinimus.

Keturiolika savaičių dalyviai demonstravo išmintį, patyrė nuotykių ir išbandymų, plėtė akiratį, smagiai varžėsi.

Iki pasimatymo 2023 metais!

Linkime gražių bei jaukių artėjančių švenčių ir tariame iki pasimatymo 2023 metais! XIX „Auksinio proto“ sezonas planuojamas nuo sausio 10 dienos. Artėjant naujam etapui su komandų nariais susisieksime ir kviesime toliau tęsti protų kovas.

 

Akvilė Narbutienė

Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliografė

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt