Susitikimas su rašytoja Rasa Bačiuliene

Susitikimas su rašytoja Rasa Bačiuliene

Rūdiškių bibliotekoje svečiavosi rašytoja Rasa Bačiulienė, kurios knygų serija „Kol gyveni, tol ir mokaisi“ tarptautinėje Londono knygų mugėje 2019 m. buvo nominuota tarp trijų geriausiųjų pasaulyje. Viešnia pristatė savo naujausias knygas vaikams „Jei su lapėm prasidėsi...“ ir „Vilko ašara“ bei pravedė edukaciją „Kiškio miegas“.

Susitikimo metu susirinkusiems vaikams teko pamiklinti galveles. Jie dalyvavo nuotaikingoje patarlių viktorinoje, kurią sudarė pati Rasa Bačiulienė. Mokiniai, naudodamiesi mobiliaisiais telefonais, jungėsi per programėlę „Kahoot“ ir atsakinėjo į viktorinos klausimus. I–III vietų laimėtojams įteiktos simbolinės dovanėlės.

Vėliau komandos varžėsi, kas greičiau ne tik atspės patarlę, bet ir ją nupieš. Nugalėtojai buvo apdovanoti prizais, o biblioteka dovanų gavo iliustruotas knygas „Kol gyveni, tol ir mokaisi“ ir ,,Neakivaizdinis Vilnius“.

Patarlės yra tradiciniai posakiai, atspindintys kalbos turtingumą ir tautos charakterį, atskleidžiantys tautos savitumo išraišką, todėl jų perteikimas jaunajai kartai yra labai svarbi ugdymo priemonė. Per jas skatiname vaikus vaizdingai kalbėti gimtąja kalba ir turtinti kalbos žinias.

Dėkojame žingeidiems Rūdiškių gimnazijos 4 kl. mokiniams ir jų mokytojai Dainorai Garbštienei už dalyvavimą.

 

Laima Franckevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rūdiškių padalinio vedėja

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt