Stovykla „Būk besidomintis, unikalus ir kūrybiškas 2024“ Rūdiškėse

Stovykla „Būk besidomintis, unikalus ir kūrybiškas 2024“ Rūdiškėse

Liepos 1–5 d. Rūdiškių biblioteka organizavo vaikų dieninę stovyklą „Būk besidomintis, unikalus ir kūrybiškas 2024“. Jos tikslas – ugdyti mažųjų bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, tarpusavio pagarbos, pagalbos, atjautos ir rūpybos nuostatas, taip pat supažindinti juos su vietiniais amatininkais, ugdyti jų lojalumą vietos verslui, gilinti vaikų žinias jų siūlomuose edukacijose.

Ruošiantis stovyklai buvo iškelti šie uždaviniai – atsižvelgiant į vaikų amžių, organizuoti jų užimtumą, kiekvienam stovyklaujančiam atverti naujas galimybes, stiprinti greitą mąstymą, orientaciją aplinkoje, ugdyti žmogiškąsias vertybes, pasitikėjimą savimi, įrodant, kad nėra nieko neįmanomo, tereikia tik įdėti pastangų.

Pirmąją stovyklos atidarymo dieną vaikai mokėsi pristatyti save kitiems, apibūdinti savo stipriąsias savybes. Visi bendrai kūrė stovyklos taisykles, rašė lūkesčius, norus bei mėgstamiausių žaidimų sąrašą. Taip jie lavino bendravimo, draugiškumo, tarpusavio pagarbos ir bendradarbiavimo įgūdžius. Toliau vyko akcijos „Vasara su knyga“ pristatymas, taip pat pageidaujantieji dalyvavo edukacijose, kurių metu piešė ant veido, kūrė raštus su chna dažais, žaidė smagius žaidimus.

Antrąją stovyklos dieną surengta edukacija „Moliniai stebuklai“, kurią vedė keramikė Dormantė Penkinski. Pats užsiėmimas suteikė dalyviams gerų emocijų minkant rankose molį, vaizduojant jau savo padarytą gaminį. O visa tai reikalauja susikaupimo, kad būtų pasiektas tikslas. Taip pat stovyklaujančiųjų laukė dar viena smagi patirtis – tai kelionė pėsčiomis amatų centro „Sodžiaus meistrai“ link ir atgal. Vaikams buvo linksma keliauti būryje draugų, renkant pievų gėlių puokštę meistrei.

Trečioji diena buvo skirta sportui  – berniukams ir mergaitėms buvo paruošta įvairi programa. Jų laukė kvadratas, tinklinis, estafetės, viktorinos, linksmiausios sportinės varžybos bei kitos kūrybinės užduotys parke, atsižvelgiant į vaikų amžių ir suderintus saugos reikalavimus. Po sporto šventės, norėdami pailsėti, jaunieji dalyviai išbandė VR akinius ir lazerio stakles bei mėgavosi blynų vaišėmis.

Stovyklos organizatorių išsikeltas tikslas supažindinti vaikus ir ugdyti jų lojalumą vietiniams amatininkams pasitvirtino. Amatininkės V. Vaitulionienės edukacija „Meduoliniai grybukai“ sulaukė ypač didelio susidomėjimo, suteikė mažiesiems gerų emocijų, lavino jų kūrybiškumą. Dienai baigiantis vaikai ėmėsi darbo su 3D pieštukais – artėjančios Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga jie puošė Mindaugo karūnas.

Penkios dienos drauge pralėkė labai greitai ir, deja, teko mąstyti apie stovyklos baigimą. Kas ruošėsi vaidinimui, kas piešė, kas dainavo, o kas kryžiažodžius sprendė. Viską vainikavo – diplomų įteikimas ir picų puota. 

Stovykla – tai vieta, kur galima atrasti naujų pomėgių, išbandyti įvairiausių meninių, sportinių ir kt. veiklų. Čia vaikai pailsėjo ir įgijo nemažai naujos patirties, įgūdžių, pomėgių, drąsos bei džiaugėsi gera nuotaika!

 

Jolanta Masiulevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rūdiškių padalinio vyriausioji bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt