Skaitytojų klubo išvyka

Skaitytojų klubo išvyka

Saulėtą gegužės penktadienio dieną Skaitytojų klubo nariai iš Trakų vyko į pažintinę išvyką –  jie apsilankė Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje.

Bibliotekos kultūrinių renginių organizatorė Jurga Kauzonienė papasakojo atvykusiems svečiams apie įstaigos įkūrimo istoriją, pristatė erdves ir veiklą. Klubo nariai nemažai sužinojo apie bibliotekoje veikiantį Skaitytojų klubą, jo tradicijas. Šis klubas jau skaičiuoja savo gyvavimo 20-metį. Bibliotekoje taip pat veikia „Vilniaus mylėtojų“, „Filosofijos“, „Programuotojų“, „Anglų kalbos“, „Vokiškai kalbančių“ skaitytojų klubai.

Savo išvyką klubo nariai pratęsė apsilankydami MO muziejuje, kur susipažino su eksponuojama paroda „Šito pas mus nėra. Intymumas, normos ir troškimai Baltijos šalių mene“. Ji iš naujo pristato tiek žinomų, tiek vis dar mažiau įvertintų Lietuvos, Latvijos ir Estijos modernaus bei šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, apmąstančius seksualumo kultūrą, šeimos santykius, lyčių vaidmenis bei šių reiškinių transformacijas Baltijos šalių vizualiame mene nuo XX a. 7 dešimtmečio iki šių dienų.

Puikiai ir kūrybingai praleistas laikas suteikė nariams daug malonių emocijų. Kitas Skaitytojų klubo susitikimas – jau birželio paskutinį trečiadienį. Bus kalbama apie T. Westover knygą „Apšviestoji“.

 

Irena Jocienė,

Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt