Saugus elgesys viešose vietose

Saugus elgesys viešose vietose

Šiandien ankstyvą rytą Onuškio bibliotekoje lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė.

Atėjus vasarai žmonės intensyviai keliauja po įvairius miestelius, lankytinus objektus ar tiesiog leidžia laisvalaikį prie vandens telkinių. Dažniausiai visi keliauja su vaikais, kurių kiekvieno amžius ir suvokimo lygis skirtingas – kas drąsesnis, kas kuklesnis, lėtesnis, atsakingesnis... Kad kelionės būtų saugesnės, o tėvai ramesni, šiandien bibliotekoje pareigūnė pravedė mokymus Onuškio darželio ugdytiniams apie saugų elgesį kelyje, žaidžiant su draugais darželio teritorijoje, kieme, būnant prie vandens telkinio ar bet kokioje kitoje viešoje vietoje, kur yra intensyvus automobilių eismas ar žmonių srautas. Vlada vaikams priminė, kad jie būtų drąsūs ir nebijotų kreiptis pagalbos į pareigūnus, jei netyčia pasiklydo. Pareigūnė pabrėžė, kad mažieji būtinai turi gerai mokėti pasakyti savo vardą ir pavardę bei gyvenamosios vietovės pavadinimą, adresą. Taip pat vaikučiai žiūrėjo filmukus, kaip saugiai pereiti gatvę, su „Amsiuko“ pagalba atliko įvairias užduotėles, įtvirtino išgirstas žinias ir saugiai grįžo į ugdymo įstaigą.

Nuoširdžiai dėkojame pareigūnei Vladai už pravestus mokymus, vaikams – už aktyvų dalyvavimą susitikime, o auklėtojoms – už saugų ir gražų bendradarbiavimą.

Saugios ir gražios Jums vasaros!

 

Inga Gackienė,

Trakų viešosios bibliotekos Onuškio padalinio

vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt