Popietė „Kaip atsiranda knyga“ Dusmenų bibliotekoje

Popietė „Kaip atsiranda knyga“ Dusmenų bibliotekoje

Birželio 18 d., vakar, Dusmenų bibliotekoje buvo didelis šurmulys. Visi vos sutilpo čia. Į svečius užsuko Onuškio Donato Malinausko pagrindinės mokyklos pradinukai ir jų mokytojos. Nuo birželio 17 d. mokykloje prasidėjo vaikų socializacijos programa „ONIS – 2024“.

Smagu, kada mažieji keliauja, pažįsta, patiria gerų emocijų. Štai vakar, grįždami iš nuotykių parko „Tarzanija“ (Alytaus r.), stovyklautojai užsuko ir į Dusmenų biblioteką. Susitikimo metu vaikai minė mįsles apie knygas, ir ne tik, mat, susitikimo tema buvo „Kaip atsiranda knyga?“. Dalyviai turėjo prisiminti ir pirmąją išspausdintą lietuvišką Martyno Mažvydo knygą „Katekizmas“. Šiais metais sausio 8 d. buvo minimos 477-osios jos metinės. Jaunieji skaitytojai sužinojo, kad yra išlikę du pirmosios išspausdintos knygos egzemplioriai,  – vienas saugomas Vilniaus universitete, antras – Lenkijoje, Torūnės universitete. Po to visi kartu žiūrėjo filmą „Kaip atsiranda knyga?“. Džiugu tai, kad ekrane matytą, gaminamą knygą „Lietuvos istorija vaikams“ mokiniai galėjo pamatyti ir pavartyti gyvai, ši knyga yra ir bibliotekoje.

Popietei baigiantis jaunieji lankytojai buvo pakviesti dalyvauti šių metų skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“.

Dėkojame vaikams, mokytojoms ir visai mokyklos bendruomenei už šiltą bendrystę, puikią iniciatyvą susitikti prieš pat vasaros atostogas. Gero Jums laiko stovyklaujant ir dar nuostabesnio visą vasarą. Iki kitų susitikimų.

 

Rima Voverytė,

Trakų viešosios bibliotekos Dusmenų filialo vyr. bibliotekininkė

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt