Edukacija „Pažintis su mikrokompiuteriais“

Edukacija „Pažintis su mikrokompiuteriais“

Birželio 28 d. Tiltų bibliotekoje vyko edukacija „Pažintis su mikrokompiuteriais“. Ją vedė Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Kūrybos laboratorijos vyr. edukatorius Ugnius Raugalas.

Dalyviai buvo supažindinti su mikrokompiuteriais, jų įranga, veikimu, panaudojimu, programavimo blokelių tipais ir programavimo pagrindais. Išklausę mokymus, vaikai atliko užduotis. Gavę po mažą micro:bit kompiuteriuką, nedidelę, delne telpančią kompiuterinę plokštę, jie ją USB laidais prijungė prie bibliotekos kompiuterių. Atsidarę micro:bit puslapį, mokėsi programavimo – kurti veidelius, širdeles, matuoti temperatūrą, įjungti ir išjungti lemputės šviesą, nustatyti mirksėjimo, pauzių režimą. Kai kurie vyresnieji turėjo nedidelės programavimo patirties, o ir jaunesni dalyviai eksperimentavo atlikdami užduotis ir džiaugdamiesi pirmaisiais programavimo rezultatais. Prireikus pagelbėdavo edukatorius, parodydavo elektros grandinių jungtis, veiksmų sekas, visiems pravertė anglų kalbos žinios.

Pažintimi su mikrokompiuteriais siekiama padėti vaikams išmokti programavimo pagrindų, lavinti reikiamus įgūdžius, būti kūrybiškiems. Nuoširdžiai dėkojame edukatoriui Ugniui už mokymą, visiems dalyviams – už norą įgyti naujų žinių ir patirties.

                                                                                   

 

Elena Žilinskienė,

Trakų viešosios bibliotekos

Tiltų padalinio vyr. bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt