Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą“ atidarymas

Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą“ atidarymas

Birželio 5 d. 16.00 val. Trakų viešojoje bibliotekoje įvyks Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą“ atidarymas. 

Savo kūrinius menininkė sulygina su vaikais, kurie į pasaulį ateina per mus – kartu atveria požiūrį į pasaulį ir parodo, kas yra už jo ribų. Autorei ypač svarbi atmosfera ir vyraujanti energetika, kuri, pasak kūrėjos, keliaudama jos kūnu ir rankomis padeda sukurti jausmais persmelktus paveikslus.

Paroda veiks birželio 5 d. – liepos 31 d.

 

Apie Angelę Šimoliūnienę

Angelė Šimoliūnienė gimė 1961 m. Pasvalyje tarnautojų šeimoje. Mokėsi Pasvalio vidurinėje mokykloje (dabar – Petro Vileišio gimnazija). Piešia nuo vaikystės. „Kai buvau šeštoje klasėje, mokytojai pasikvietė mano tėvus, nes buvo atvykę Vilniaus M. K. Čiurlionio menų mokyklos atstovai ir įkalbinėjo mane leisti mokytis pas juos. Tėvai nesutiko atiduoti manęs į Vilnių, į internatą, kur matytis būtų galima tik per atostogas. Mokykloje, stovyklose aš visada piešiau, o prasidėjus braižybai visados gaudavau pagyrimus ir mokytojai pradėjo sakyti, kad tai – mūsų būsima architektė. Visose klasėse virš lentos būdavo užrašai – tai ten buvo mano darbas. Visi pamokų tvarkaraščiai mokytojų kambaryje ir koridoriuje – taip pat buvo mano darbas. Bet aš nusprendžiau nestoti į architektūrą, nes stovėjimas prie braižybos lentos ir braižymas man pasirodė neįdomus. Aš buvau romantikė, man patiko literatūra, poezija, todėl įstojau į Vilnių studijuoti lietuvių kalbą ir literatūrą“, – prisimena menininkė.

Bedirbdama Panevėžio „Vyturio“ vidurinėje mokykloje lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja (dabar – progimnazija ), ji dar įstojo mokytis į Klaipėdos muzikos akademiją režisūros. Ją traukė menas. Angelė Šimoliūnienė turėjo dramos studiją, pastatė 32 spektaklius. Buvo įvertinta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos medaliu už indėlį į Lietuvos kultūrą. „22 metus dirbau lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, 16 metų – režisiere ir išėjau iš mokyklos, nes vidumi jaučiau, kad turiu išeiti, kad kažkas nauja turi prasidėti mano gyvenime. Protas sakė viena, bet aš paklausiau savo vidaus. Išleidau auklėtinius dvyliktokus ir su jais aš išėjau. Niekas nesuprato, kodėl išeinu, kai esu taip vertinama, mylima“, – pasakoja Angelė Šimoliūnienė.

Taip moteris atvertė naują gyvenimo puslapį. Ji prisiminė turinti medicinos sesers diplomą, tad nusprendė pagilinti medicinines žinias Rytų medicinoje. Studijavo trejus metus kinų mediciną, po to įstojo į Ajurvedos akademiją ir dar pasimokė Dživa institute Indijoje. Angelė Šimoliūnienė suprato, kad Rytų medicina į žmogų žiūri kaip į visumą. „Besimokydama Ajurvedos akademijoje susipažinau su Marija Mendele-Leliugiene, kuri mums pravedė meno terapijos užsiėmimą. Manyje kažkas įvyko. Aš priėjau prie jos ir sakau, kad noriu pas ją mokytis. Taip pakliuvau pas ją į kursus. O paskui M. Romerio universitete praėjau dailės terapijos mokymus ir psichiatriją, dėstomą psichoterapeuto E. Laurinaičio, paskui genetikos kursą pas profesorių D. Serapiną. Pasimokiau ir naujų technologijų, ir psichologinio konsultavimo taikant dailės terapijos metodus“, – dėsto A. Šimoliūnienė.

Menininkė taip pat trejus metus studijavo trečiojo tūkstantmečio psichologiją, paremtą Vakarų ir Rytų filosofija. Ketverius metus mokėsi holistinio sveikatos ugdymo institute, baigė Prancūzijoje mokslinės aromaterapijos institutą. Dabar ji mokosi meno ir dailės istorijos.

Menininkė ne kartą dalyvavo tarptautinėse tradicinės ir netradicinės medicinos konferencijose, ruošdavo pranešimus. Už švietėjišką veiklą ir pagalbą žmonėms yra gavusi Šv. Kunigaikštienės Olgos ordiną.

Angelė Šimoliūnienė neapleidžia ir meno – septynerius metus tapo akrilu. Jau yra įvykę keturiolika jos personalinių tapybos darbų parodų Lietuvoje. Menininkė dalyvavo Londone tapybos darbų parodoje-festivalyje, kur atvyko iš 21 šalies dailininkai. Ten Angelė sulaukė įvertinimo.

2023 m. sausio mėn. ji dalyvavo Auksinių talentų konkurse dailės srityje Anglijoje. Iš trijų pateiktų darbų, du tapybos darbai užėmė III vietą: „Nematomas kosmosas“, „Dievybės“, o vienas tapo diplomantu „Kas valdo Pasaulį“ ( 3 diplomai).

Angelė Šimoliūnienė priklauso Tarptautiniam dailininkų ASM klubui.

Trakų viešosios bibliotekos informacija

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt