Akcija „Skaitmeninės savaitės 2024“ Trakų viešojoje bibliotekoje

Akcija „Skaitmeninės savaitės 2024“ Trakų viešojoje bibliotekoje

„Skaitmeninės savaitės“ (angl. ALL DIGITAL WEEKS) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, kuri siekia paskatinti Europos Sąjungos šalių piliečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje. Akcijos metu gegužės 13–31 d. Trakų viešosios bibliotekos lankytojai kviečiami stebėti tiesiogines transliacijas internetu bei susipažinti su prenumeruojamomis elektroninėmis duomenų bazėmis.

Transliacijas lankytojai kviečiami stebėti bibliotekos Interneto skaitykloje, patogiai įsitaisius prie kompiuterių ekranų, o su duomenų bazėmis – susipažinti praktiškai.

Programa:

Gegužės 16 d. 11 val. transliacija internetu „Skaitmeninis imunitetas: kaip sustiprinti PIN kodų apsaugą ir atsparumą sukčiams“. Transliacijos metu e. atpažinties ekspertas ir „SK ID Solutions“ verslo vadovas Lietuvoje Viktoras Kamarevcevas papasakos, kokia yra PIN kodų paskirtis, kuo PIN1 skiriasi nuo PIN2 ir kodėl jais negalima dalytis net su pačiais artimiausiais žmonėmis. Be to, jis apžvelgs populiariausius sukčiavimo būdus ir patars, kaip išlikti budriems.

Gegužės 21 d. 11 val. transliacija internetu „Nebūk be ryšio“. Transliacijos metu gyventojams įvairiais klausimais patars Ryšių reguliavimo tarnybos Elektroninių ryšių reguliavimo grupės vyriausiasis patarėjas dr. Virgilijus Stundžia.

Taip pat gegužės 21 d. 17 val. bibliotekoje įvyks prenumeruojamų duomenų bazių pristatymas. Lankytojams bus pristatytos bibliotekoje prenumeruojamos elektroninės duomenų bazės: Delfi+, EBSCO Publishing, Infolex, papasakota, kokią informaciją jose galima rasti, kaip prisijungti ir naudotis.

Gegužės 28 d. 11 val. transliacija internetu „Vaikų patyčios internete: ką svarbu žinoti suaugusiems“. Transliacijos metu „Vaikų linijos“ kampanijos BE PATYČIŲ koordinatorė Eglė Tamulionytė kalbės, kaip vaikai bendrauja internete, su kuo susiduria ir kokia mūsų pagalba jiems galėtų praversti.

Kviečiame dalyvauti!

 

Trakų viešosios bibliotekos informacija

 

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt